Myslivecké sdružení Polabí Travčice 412 01 Litoměřice,tel. 603/301079,e-mail ms.travcice@seznam.cz

Česko má novou nejsilnější trofej muflona na světě 

V rámci letošních Levických polovnických dní byla svolána mezinárodní hodnotitelská komise CIC, která v pátek 30. března 2012 v Centre kultúry Junior v Levicích ohodnotila několik desítek významných trofejí lovné zvěře, ulovených na Slovensku, v Česku a v Polsku.
Mezinárodní hodnotitelskou komisi tvořili ing. K. Maierhofer z Rakouska (předseda komise), prof. R. Dziedzic z Polska, , doc. J.Feuereisel z Česka a prof. J. Ciberej, ing. D. Krajniak a ing. T. Lebocký ze Slovenska.
Největší pozornost na sebe poutaly trofeje muflonů, které byly ještě před hodnocením obě obodovány s celkovým počtem bodů vyšším, než měla dosud platná nejsilnější světová mufloní trofej.
Jako první ohodnotila mezinárodní komise CIC muflona, který byl ulovený dne 6.10.2011 Milošem Krajčíkem v oboře Borky, nacházející se v k.ú. Nesovice na okrese Vyškov. Věk uloveného muflona je 8 let. Tato impozantní trofej s průměrnou délkou toulců přes 113 cm, optimálním rozložením obvodů (26,9 – 25,6 - 20,80), rozlohou 61 cm, vynikajícím vrubováním, barvou a dokonalým průběhem vinutí nakonec při hodnocení mezinárodní komisí obdržela celkových 258,60 bodů CIC a stala se tak novou nejsilnější mufloní trofejí na světě.